Alla inlägg under april 2011
Jag häller upp ett glas rött vin och lägger sista handen vid kvällens middag...
Idag äter vi bakad potatis med tre goda såser.
Ha en trevlig lördagskväll!
Det är fantastiskt så många matlagnings-program det finns just nu på TV...
All matlagning gör sig inte så bra på TV eller för delen i radio (vilket faktiskt också förekommer).
Ett program som jag inte gärna missar just nu är Sveriges Mästerkock på TV4 - det är bra matlagnings-TV!
Jag använder rätt så sällan recept... Jag tar hellre lite av varje ur kylskåp och skafferi och oftast blir det gott!
Igår lagade jag en pastasås på detta sätt;
För 4 personer
ca 500 g Kassler
1 gul lök
1/2 fänkål
1/2 squash
75 g sockerärtor
1 dl grädde
1dl mjölk
1-2 msk vetemjöl
100 gram Philadelfiaost - paprika/ lök
2 msk tomatpuré
salt, svartpeppar efter behag
Gör så här;
Skär upp alla grönsakerna i mindre bitar (utom sockerärtorna som går i hela).
Skär upp kasslern i små bitar.
Stek grönsakerna lite lätt och ta sedan ur dem ur stekpannan en stund.
Stek kasslerbitarna tills de hade fått fin färg.
Häll tillbaka grönsakerna i pannan.
Strö över vetemjölet och blanda runt.
Häll över mjölk och grädde lite i taget och blanda runt.
Blanda ner philadelfiaosten och tomatpurén.
Salta och peppra och blanda runt.
Låt puttra några minuter.
Flingsalt och nymald svartpeppar uppepå - Häpp!
Här kommer några bilder från de senaste dagarna...
I helgen köpte vi wienerbröd på ICA. Fem färska fina wienerbröd för 25:-, det tycker jag var en bra deal...
Här sitter jag på Wayne´s i Skellefteå med en fika. Fikabrödet var minimalt eftersom jag snart skulle äta middag med mina kollegor på hotellet.
Detta åt jag igår kväll på hotellrummet i Helsingborg... Chicken butter korma...
Som du kommer att märka i min matprat-blogg så reser jag mycket genom mitt jobb.
Igår befann jag mig i Skellefteå och åt middag och ikväll är jag i Helsingborg. Här har jag ätit take-away från restaurang Papadam och det blev chicken butter korma. Riktigt gott var det!
Ett exemplar av magasinet Vagabond, en kopp kaffe och en mandelbiscotti på Wayne's i Skellefteå är inte heller fel...
Ingredienserna i kycklinggrytan...
1 förpackning kycklingfiléer ,ca 800 gram, strimlas
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 gula lökar som grovhackas
2 hönsbuljongtärningar
salt och svartpeppar
3 msk jordnötssmör
2 tsk paprikapulver
1-2 tsk stark curry
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1-2 tsk chilipulver
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk röd currypasta
6 skivade champinjoner
150 gram sockerärtor
cashewnötter i en skål bredvid
Gör så här;
Bryn löken lite lätt och strimla kycklingen. Bryn även kycklingen. Häll i kokosmjölken och lägg i buljontärningarna. Rör runt.
Krydda med alla kryddorna och lägg i jordnötssmöret. Låt koka i ca 20 minuter. Avsluta med att lägga i de skivade champinjonerna och de hela sockerärtorna. Rör runt och koka nån minut till. Servera med ris och cashewnötter...
Fredagsmiddag; Tacos med alla tillbehör och guacamole...
Lördagslunch på stan; Kaffe och grovt macka med chevre, groddar och fikonmarmelad...
Lördagsmiddag; Asieninspirerad kycklinggryta, recept och bilder kommer någon dag framöver...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|