Direktlänk till inlägg 23 november 2011

Tapenade är en höjdare...

Av Hilla - 23 november 2011 11:45


När jag vill ha ett litet mellanmål plockar jag fram en skiva hårt bröd och så brer jag tapenade på brödet. Det är riktigt gott och känns ganska nyttigt dessutom. Tapenade är lätt att göra själv och mitt recept är gammalt. Jag vet inte ursprungskällan mellan jag tror det är från ICA...


Tapenade


1 burk gröna sardellfyllda oliver 200 g (om du inte hittar sardellfyllda oliver ta en annan grön sort som du tycker verkar god)

1 burk svarta urkärnade oliver a' 200 g

2 vitlöksklyftor

1 dl god olivolja


Gör så här;

Finhacka oliverna. Det ska bli ca 3 dl olivhack.

Skala och pressa vitlöksklyftorna. Rör ner den och olivoljan.


Om man hackat oliverna lite slarvigt kan man kompensera det genom att lätt mixa hela blandingen med en stavmixer. Men kör inte för länge ,då blir det mos.


Ät röran på rostat bröd, smörstekta brödsnittar, kavring eller hårt bröd. Dippen kan också klickas på fisk- eller kycklingrätter.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Torsdag 13 nov 17:02


Ikväll ska vi gå på restaurang och det är en födelsedagspresent från maken till mig. Det kommer mer om det samt bilder senare. I förrgår handlade jag mina första två julklappar. Det var ett toppenerbjudande på nätet, "singles day" (visserligen ä...

Av Hilla - Onsdag 12 nov 17:26

Nu sitter jag på tåget hem efter att ha varit på en inspelning av TV-programmet "Bytt är bytt". Innan det hela började tog jag en kaffe med smörgås på "Bageri Frost" som ligger nära SVT-huset. Det finns inte möjlighet att köpa något att äta i SVT...

Av Hilla - Onsdag 12 nov 09:54


Idag ska jag ta mig till storstaden och gå på en TV-inspelning. Jag ser verkligen fram emot detta. Det blir tredje gången jag gör något sådant. Senast var vi på en inspelning av Skavlan - Sverige. Kika in igen senare så berättar jag mer. #hilla #hi...

Av Hilla - Tisdag 11 nov 19:48


Idag åkte vi ut till sommarstugan igen. Vi stängde av vattnet inför vintern och sen blev det fika, lite småpyssel, promenad och lunch innan hemfärd. Bl a klippte jag ner våra pelargoner som nu ska vinterförvaras inomhus. Vi har sval underhållsvärme p...

Av Hilla - Måndag 10 nov 18:33


Idag kom dottern och lilla barnbarnet över och firade maken på (dagen efter) Fars dag. Vi fikade först med rabarber-toscakaka och sedan åt vi svampsmörgåsar till lunch. Jag fick några tråkiga kantbitar över av brödet och passade på att göra kruto...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards