Direktlänk till inlägg 13 december 2011
Igår blev jag så sugen på fisksoppa. Vi hade gäddfilé i frysen så den tog fram och så hade jag köpt räkor.
Först svettade jag strimlad purjolök i botten på en tjockbottnad kastrull. Sen redde jag av detta med mjöl och hällde på grädde och mjölk till lagom soppkonsistens. Kryddade med fiskbuljong, salt, peppar, seafood&fish-krydda, torkade franska örter, lite vitt vin och saffran. Jag la sen i den något tinade gäddfilén som skurits i bitar och den fick koka med i soppan i ca 4-5 minuter. Sist lade jag i räkorna som bara fick bli varma.
Jag kanske inte kan mäta mig med Stockholm fisk men gott blev det!
Saffran passar ju extra bra en dag som denna! Trevlig LUCIA!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|