Alla inlägg under februari 2012

Av Hilla - 8 februari 2012 14:00


Vi har en ny fest på gång och igår beställde jag mat från en mataffär i stan. Det blir delvis catering på menyn och delvis hemlagat/ bakat.


Jag beställde tre sorters kallskuret; salami, mortadella och lufttorkad skinka. Dessutom beställde jag yakitorispett och varmrökt lax. Tårtor ska vi också köpa färdiga men tillbehör såsom såser, pajer, sallader och bröd gör jag själv. Svärmor har också lovat att hjälpa till med att göra några pajer åt oss.


Festen blir hemma så vi ska låna bord, stolar, tallrikar och vinglas av vänner och familj. Ännu återstår två veckor tills kalaset går av stapeln så än finns det tid att planera och fundera ;)


I juni ska vi festa ännu en gång - då är det sonen som tar studenten... Det har varit mycket festande för oss det här läsåret!


     

Av Hilla - 7 februari 2012 15:30


Jag hann faktiskt gå lite längre än jag trodde i London. Jag tog en rask promenad och tog in atmosfären...


Man kan ju inte annat än bli lite avundsjuk på att man i London kan ha fruktstånd ute året runt...


 

Ser det inte fräscht ut???

Av Hilla - 6 februari 2012 10:00


För ett tag sedan åt dottern och jag lunch på restaurang Panini i Uppsala... Jag valde grekisk sallad och den var otroligt god med mycket fetaost och massor av kvalitetsoliver. Jag räknade till 25 oliver i min sallad - det var t o m mer än jag orkade äta upp. Dottern valde att äta pizzaslices och hon var också mycket nöjd.


Vi har ätit på Panini på kvällstid någon gång förut också och då har vi kanske inte varit riktigt lika nöjda. Jag tycker restaurangen passar bäst som lunchställe...


Jag har en förmiddag i London  idag men hinner bara ut en snabb  sväng. Det finns en Marks & Spencer-butik alldeles intill hotellet och det får bli mitt mål. Kanske köper jag några goda kakor i någon matbutik - jag älskar shortbread. Har jag tur hittar jag "marmite" till min pappa. Marmite är en sojaprodukt och det är inte många andra jag känner som gillat det och det luktar rätt illa också... Köper jag detta får jag iaf en glad pappa!!

   


   


Av Hilla - 3 februari 2012 08:15


Uppsala Nya tidning utser varje år årets krog, bar, café, uteservering, nykomling, lunch och läsarnas favoritkrog. Vinnarna får en Guldkaja och 2011 års vinnare är nu utsedda. Klicka på länken nedanför för att läsa vilka som fick 2011 års priser; 


Guldkajor 2011


  Flera priser gick till "stationen"...

Av Hilla - 2 februari 2012 14:25


Idag förbereder jag en lammstek till middag. Till det blir det potatis / rotsaker i ugn och tsatsiki.


Jag vet att det finns många som inte gärna äter lamm men dessa personer bor inte under mitt tak   


 

Av Hilla - 1 februari 2012 09:30


Vi var bortbjudna i helgen som gick och som vanligt fick vi mycket gott att äta och dricka hos våra fina vänner. Efter ett glas skumpa med diverse skålar med plock blev vi serverade middag...


Till förrätt fick vi en västerbottenpaj och frittata med skogssvamp. Till huvudrätt en fantastiskt god fisk- och skaldjursgryta med blåmusslor på toppen. Till efterrätt serverades en urgod cheesecake.


Klicka på länkarna för recept!


     




Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards