Direktlänk till inlägg 12 mars 2012
I helgen har vi haft ett sportarrangemang på hemmaplan för dottern och hennes lag. Bl a hade vi kiosk med mycket hembakt. Det är uppskattat från publikens sida att kunna köpa någon hemgjort och jag valde att göra chokladrutor och använde ett recept ur en av mina favoritkokböcker "Nya Annas Mat".
Chokladrutor med nötter
200 g smör
200 g mörk choklad (behöver inte vara hög kakaohalt)
4 ägg
4 dl socker
2 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter, mandel eller valnötter
1 msk snabbkaffe löst i 2 msk hett vatten
Smörj och bröa en vanlig långpanna. Hacka nötterna. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt chokladen smälta med på eftervärmen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned smörchokladen i smeten tillsammans med kaffet. Rör ned hälften av nöthacket. Bred ut smeten i långpannan. Strö över resten av nöthacket. Grädda i 20-25 minuter. De ska vara lite kladdiga. Låt kallna och skär i rutor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|