Alla inlägg under maj 2012

Av Hilla - 10 maj 2012 08:06


Igår kom jag hem ganska sent och satte direkt igång med middagen.Inget var planerat så jag fick helt enkelt se vad jag hade hemma och utgå från det...


Det blev en lasagne special;


Jag stekte lök, purjolök, kassler och chorizo i bitar.

Jag gjorde en bechamelsås med mycket ost.

Sen tog jag en stor burk dolmio tomatsås med extra vitlök.


Allt varvades i en gratängform och jag toppade med parmesanost.


Det blev riktigt gott!


 

Av Hilla - 8 maj 2012 20:46


Vi var ute och åt ikväll jag och mina kollegor. Vi besökte restaurang Nivå i Karlskrona. Det var ju en vardagsmiddag så vi valde alla olika typer av hamburgare. Jag tog en salsaburgare och ett glas vitt vin. Det smakade mycket gott!


Det var roligt att se att restaurangen var så välbesökt en vanlig tisdagskväll också. I stort sett alla bord vid glasverandan var besatta. Personalen var proffsig och trevlig! Helt klart värt ett återbesök en annan gång...


 


Vi bor på Scandic Hotell nere vid vattnet och läget att underbart! Detta är nog också det finaste Scandichotell jag bott på hittills och jag har bott på rätt många.


Det känns som jag vill återvända till Karlskrona och det ganska snart!

Av Hilla - 5 maj 2012 21:30


Maken skulle på 50-års mingel för en kollega ikväll och vi funderade länge på vad han skulle köpa. När maken fyllde jämnt fick han flera ölsejdlar av kollegan av en sort som bara kan köpas på antikaffärer och loppisar. Det var ju en genomtänkt och "svåråtkomlig" present så vi måste komma på något riktigt bra till henne.


Så kom jag på en bra upplevelse-idé!


Gåvan blev ett presentkort för afternoon tea för två på Stationen i Uppsala. Det tror jag kommer att uppskattas av födelsedagsbarnet - jag hade iallafall blivit glad   


En gång var jag och några arbetskamrater på afternoon tea i Kensington palace's orangeri i Hyde Park i London. Det var kanonmysigt och vi unnade oss även varsitt glas bubbel!!!   


 

Den här bilden är tagen på Frimurarhotellet i Kalmar...

Av Hilla - 4 maj 2012 19:45


Idag blev det ett experiment till middag...  


jag stekte tunna skivor (ca 1 cm) av fläskytterfilé med grillkrydda. Sen la jag köttet i en smord ugnsfast form. Jag skar upp färsk grön sparris och fördelade det, jordnötter och bananbitar över köttet. Jag blandade ca 1 dl grädde, en 1 dl vatten och stor matsked röd pesto och hällde över alltihop. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 17 minuter. Vi serverade bandpasta till och allt blev riktigt gott!!


Hoppas du också har en skön fredagskväll!


 

Av Hilla - 3 maj 2012 08:55

Brukar du köpa basilikakrukor i affären?


Det gör jag gärna, åtminstone under vinterhalvåret då det är svårt att odla eget. När basilikan stått i köket ett tag brukar jag plantera om basilikan i en större kruka så den får mer jord/ näring och då står den sig betydligt längre...


Basilika är så gott att ha i sallader, såser eller som dekoration...

Av Hilla - 2 maj 2012 11:00

Igår grillade vi för första gången den här säsongen. Sonen hade en kompis här så vi blev fem personer till bordet. Jag invigde även min nya vaxduk som är beige- och vitrutig.

Jag tror att årets första grillning är den allra bästa - allt smakar så gott! 



Idag blir det definitivt mycket tid utomhus... Jag inleder med en förmiddagsfika i solen!

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards