Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Chili con carne och thai chili sauce...

Av Hilla - 31 januari 2013 15:15


Det har blivit mycket chili con carne de senaste dagarna. Först beställde jag en portion på Clarion hotell i Östersund i förrgår och sen när jag kom hem igår hade maken lagat en rejäl gryta med chili con carne. Tur att jag gillar den rätten och bra också att den håller magen igång... 

 


Maken är väldigt förtjust i thai chili sauce och har det gärna till de allra flesta maträtter du kan tänka dig. Ofta passar det ju bra men jag brukar klaga när han har det till en italiensk pastarätt t ex då det kanske är mer smakligt med en fin olivolja och lite parmesanost på toppen.


 


Vid middagen igår kväll såg jag att han tittade på mig med en pillemarisk blick. Jag funderade på vad han nu hittat på och insåg att han just ringlat rejält med sås på sin middagstallrik. Det tycker jag ändå inte var konstigt. Jag hade blivit lite mer förvånad om han använt såsen på en tallrik fil eller t ex ugnspannkaka.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se