Direktlänk till inlägg 21 augusti 2013

Jag fryser in äppelskivor och lagar äppelpannkaka...

Av Hilla - 21 augusti 2013 13:37

Vi har ganska mycket äpplen just nu trots att vi bara har ett äppelträd i trädgården...


Jag skalar och skivar äpplen och stoppar skivorna i fryspåsar. Jag blandar i socker och kanel och skakar och sen går det bra att frysa äppelbitarna. Sen kan jag göra äppelpaj senare i höst när våra egna äpplen tagit slut.


Imorgon ska jag göra en äppelpannkaka också - det gäller att passa på.


 


Igår var jag med mina föräldrar på café Wilma vid Biotopia här i Uppsala...


 




  

 
ANNONS
 
tht

tht

21 augusti 2013 20:05

Bra tips att frysa in skalade och skivade äpplen! Vi har också fullt i trädgården nu, och man vill ju helst inte att något ska gå till spillo.

http://matutanallergener.blogspot.no

 
Karin

Karin

22 augusti 2013 15:27

Ja väldigt smart att frysa ner det istället att göra som jag... kasta iväg flera kilo äpplen varje gång. Jag har inte haft tanken förut att frysa ner äppelskivor, jag lägger bara bär i frysen, men jag får börja frysa ner äpple också :)

http://dopgavor.com

Hilla

23 augusti 2013 12:37

Däremot passar äppelskivorna bäst till paj sen efter nedfrysningen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se