Direktlänk till inlägg 10 januari 2015

Brunkullans te och Renee Voltaires buljong...

Av Hilla - 10 januari 2015 15:56


En av mina julklappar var en matkorg med en massa olika godsaker. Det var godis, olivolja, te, kryddor och buljong bl a. Här kan du se två av produkterna;


Brunkullans te...

 

Renee Voltaires Lantbuljong, Hej Bombay...


Idag kommer jag att använda buljongen till en indisk kycklinggryta.


En kollega till mig har tagit sig vidare till slutkvalet i Sveriges mästerkock. Hon heter Anna Barkman och arbetar som steward. En steward är ofta utbildad kock (eller så har man jobbat i restaurangbranschen) och är ansvarig för matserveringen ombord på flyget, framförallt på långlinjerna. Det ska bli kul att se hur långt Anna tar sig i tävlingen...


Här satt vi nyss och fikade. Vi har börjat plocka bort det mesta av julsakerna och granen ryker nog imorgon. Ska bli skönt!


#mat #matprat #voltaire #brunkullan #te #indiskt #sverigesmästerkock 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se