Direktlänk till inlägg 23 november 2015

Cannelloni - recept...

Av Hilla - 23 november 2015 16:25

Jag berättade ju sist om cannelloni, som jag betällde på en italiensk restaurnag nyligen, som var så himla goda. Jag blev sugen att prova att laga något liknande och hittade det här receptet i UNT.


Cannelloni, 4 portioner


Du behöver 12 färska lasagneplattor till denna rätt


Finhacka gul lök och fräs i olja. När den mjuknat tillsätter du en riven zuccini och steker några minuter. Sen blandar du ner 65 g bladspenat och låter den mjukna. Därefter är det dags för 150 g ricotta, 2 msk grön pesto och 1 dl hackade valnötter. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.


Röran rullar du sedan in i lasagneplattorna och placerar rullarna i en smord ugnsform. Över rullarna häller du 2 dl tomatsås eller bechamelsås. Toppa med riven smakrik ost. Tillaga rätten i 225 grader i ca 20 minuter.


 


#cannelloni #matprat #mat #pasta #middag #recept

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se