Alla inlägg under mars 2016
Jag köpte en basilika i mataffären senast jag handlade. Nu har jag tagit ut den ur den lilla plastkrukan och satt den i en större kruka med ny jord. Det är ett bra sätt att få basilikan att stå betydligt längre.
Igår blev det soppa och pannkakor till middag. Inte på en torsdag - jag vet
Soppan blev riktigt god så om du vill prova att göra min svampsoppa så kommer här receptet;
Champinjon- och trattkatarellsoppa, 4 port
10 skivade champinjoner
en liten näve torkade och smulade trattkantareller
3 finhackade charlottenlökar
1 msk smör
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl grädde
2 msk mjöl
2 msk creme fraiche, vitlök och örter
hackad färsk basilika
salt och peppar
Ta fram en stor gryta och stek charlottenlök och champinjoner försiktigt i smöret. Häll över vattnet och smula i trattkantarellerna och lägg i buljongtärningarna. Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt grädden som blandats väl med mjölet. Tillsätt creme fraichen. Låt soppen koka på låg värme några minuter till. Smaka av med salt och peppar och toppa med basilika innan servering.
Jag blir så glad av mina gröna varor, inköpta igår...
Färsk basilika, fänkål, purjolök, chili, champinjoner och röd romansallad. Det blir nog vegetariskt ikväll...
Min man fiskar under sommarhalvåret och en del av fångsten fryser vi in. Nu har vi kommit på att abborren klarar sig längre i frysen om man behåller skinnet på när man filear fisken. När vi fileat abborren helt och tagit bort skinnet har fisken inte varit så fräsch efter så här lång tid i fryst tillstånd.
Igår åt vi abborre till middag. Jag penslar köttsidan med rapsolja, saltar och kryddar. Sen får fisken vila en stund innan den grillas i en grillpanna eller på utegrill. Köttsidan steks knappt alls bara väldigt kort.
Snart dags att grilla fisken.
#hilla #matprat #mat #fisk #abborre #grilla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|