Alla inlägg under januari 2025

Av Hilla - Tisdag 7 jan 16:14

Ikväll ska vi äta panerad, stekt abborrfilé med kokt potatis, sallad och färskostcreme kryddad med vitlök, fiskkrydda (seafood & fish), citronsaft, salt och peppar. Maken filéar och panerar fisken och det är även han som metat upp abborrarna.

#hilla #hillasmatprat #abborre #färskostcreme

Av Hilla - Måndag 6 jan 18:27

Idag började min ledighet och det firades med pepparbiff, ugnsstekt potatis, bearnaisesås, sallad och lite rött vin.

Mums!

#hilla #hillasmatprat #pepparbiff #ledig

Av Hilla - Söndag 5 jan 12:13

Det blir en dag och kväll på jobbet och jag tog med lite knäckbräck och mellis. Då håller vi humöret på topp!

#hilla #hillasmatprat #knäckbräck #mellanmål

Av Hilla - Torsdag 2 jan 18:29

Efter att vi varit på julfika hos min äldsta syster hade vi några skivor saffranslängd kvar. Igår hade de blivit torra så jag valde att göra små skorpor. Jag satte ugnen på 150 grader och satte en träslev i lucköppningen. Efter 40 minuter var skorporna perfekta.

En annan idé som jag inte testat ännu är att göra brödpudding.
https://www.coop.se/recept/brodpudding-pa-saffransbullar/

#hilla #hillasmatprat #saffranslängd #skorpor

Bakat · Tips
Av Hilla - Onsdag 1 jan 10:34

Vilken trevlig kväll det blev igår hos våra vänner. Vi är åtta kompisar som ses varje nyår och hjälps åt med maten. Vi turas om med de olika rätterna men vet aldrig vad de andra ska bjuda på. Det är alltid lika roligt att bli överraskad och konstigt nog har det alltid blivit en bra kombination.

Först fick vi tre tilltugg och bubbel.

Förrätt var vår gröna ärtsoppa med chili, räkspett och oststänger. Recept i tidigare inlägg.

Varmrätt var helstekt oxfilé med ljummen sallad och fetaostcreme.
https://www.arla.se/recept/ljummen-sallad-med-rodbetor-och-fetaost/

Efterrätt var en citronmousse med halloncoli, färska hallon, havreflarn och minimaränger.
https://recept.se/recept/citronmousse-med-hallonsas-och-havreflarn

Allt var jättetrevligt och gott!

När jag hade skalat räkorna igår förmiddag fick jag lite räkkött över efter att ha tagit bort avföringssträngen. Jag blandade detta räkkött med överbliven creme fraiche, hackad gul lök, dillmajonnäs och kokt ägg. Det blev perfekt till gårdagens lunchmacka.

#hilla #hillasmatprat #nyårsmeny #räkcreme #nyårsafton

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2025 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards