Direktlänk till inlägg 21 januari 2013

En intensiv festhelg...

Av Hilla - 21 januari 2013 10:15


Det har varit en otroligt intensiv mat- och festhelg här hemma...


I fredags hade dottern 16 tjejkompisar här på middag för att fira hennes 18-årsdag.Vi serverade äppelmarinerad fläskfilé, ugnsbakade småpotatisar med ruccola, västerbottenpaj, sallad, äppelsås, tsatsiki, rosenbröd, kex och färskostar. Till efterrätt fick de blåbärsheesecake och frukt- och bärsallad.


Igår hade vi dessutom släktlunch för 14 personer med salladsbuffé, blåbärs-prinsesstårta och frukt- och bärsallad. Salladsbuffén gjorde jag som på restaurang. Jag la alla möjliga goda ingredienser i olika skålar och så hade vi tre sorters dressing och så kunde alla välja det de gillar bäst. Vi hade en grund med medelhavssallad, cocktailtomat och gurka och i skålarna fanns kyckling, räkor, fetaost, sockerärtor, majs, purjolök, oliver, groddar, ruccola och soltorkade tomater. Dessutom hade vi nybakta rosenbröd och kex med brieost och färskost.


     


På själva födelsedagen (lördagen) gick vi på restaurang Java och åt en rejäl buffé. Dessvärre har dottern mått lite sisådär efter den middagen men så blir det ganska ofta efter restaurangbufféer tyker jag. Blandningen kanske bara blir för mycket för magen.


Nu pustar jag ut lite och tar nya tag inför arbetsveckan...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se