Direktlänk till inlägg 21 januari 2013
Det har varit en otroligt intensiv mat- och festhelg här hemma...
I fredags hade dottern 16 tjejkompisar här på middag för att fira hennes 18-årsdag.Vi serverade äppelmarinerad fläskfilé, ugnsbakade småpotatisar med ruccola, västerbottenpaj, sallad, äppelsås, tsatsiki, rosenbröd, kex och färskostar. Till efterrätt fick de blåbärsheesecake och frukt- och bärsallad.
Igår hade vi dessutom släktlunch för 14 personer med salladsbuffé, blåbärs-prinsesstårta och frukt- och bärsallad. Salladsbuffén gjorde jag som på restaurang. Jag la alla möjliga goda ingredienser i olika skålar och så hade vi tre sorters dressing och så kunde alla välja det de gillar bäst. Vi hade en grund med medelhavssallad, cocktailtomat och gurka och i skålarna fanns kyckling, räkor, fetaost, sockerärtor, majs, purjolök, oliver, groddar, ruccola och soltorkade tomater. Dessutom hade vi nybakta rosenbröd och kex med brieost och färskost.
På själva födelsedagen (lördagen) gick vi på restaurang Java och åt en rejäl buffé. Dessvärre har dottern mått lite sisådär efter den middagen men så blir det ganska ofta efter restaurangbufféer tyker jag. Blandningen kanske bara blir för mycket för magen.
Nu pustar jag ut lite och tar nya tag inför arbetsveckan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|