Alla inlägg under december 2013
Min svåger är precis som jag intresserad av matlagning och bakning så till honom är det lätt att köpa julklappar. Förra året fick han boken "den franske bagaren". I år har jag köpt lite smått och gott och lagt i en fin julpåse...
Kusmi tea, klicka här om du undrar vad Kusmi tea är
Oliver späckade med vitlök, som jag köpt i Spanien
Olivolja med en rosmarinkvist (fixat själv)
Årekex
Grekisk honung som jag köpt i Parga
Fudge
Sesamkaka
Ja, en salig blandning som du hör...
#mat #matprat #julklapp #tips #matkasse #oliv #olivolja #godis #honung
Idag har jag gjort en flaska olivolja med rosmarinkvistar och chiliflakes. Nu ska den få stå mörkt och dra ett tag...
Så här har min mans släkt bakat sitt julbröd i många år.
Gör en vanlig vetebrödsdeg med lite mindre socker. Låt jäsa. Kavla ut till plattor som du låter ligga utan bakduk tills det är dags att stoppas in i ugnen (ingen jäsning). Nagga brödplattan med t ex en gaffel oh sätt sedan In i ugnen ca 8-9 minuter i 200 grader. När brödet har fått fin färg är det klart. Lägg plattorna på varandra på en bakduk och med bakduk över tills de svalnat. Klipp sedan plattorna i lagom stora bitar för en skinkmacka. Det går också mycket bra att frysa.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|