Direktlänk till inlägg 29 december 2014

Middag med italienska förtecken i mellandagarna...

Av Hilla - 29 december 2014 13:44



En liten mellandagshälsning kommer här...  

Vi myser fortfarande med granen och olika julgrupper.


Igår hade vi en middag hemma hos mina föräldrar. De bjöd oss alla (17 personer) men det var jag och mina systrar som stod för maten. Min uppgift var att göra en förrätt och det blev en italiensk delikatesstallrik.


 

Medelhavssallad, marinerad kronärtskocka, bön- och tomatröra, cocktailtomater, två sorters salami, ugnsrostad broccoli och mozarella.Jag toppade tallriken med solroskärnor och pumpafrön och lite vuxenketchup ringlades över alltihop (dvs balsamcreme).


Mina systrar hade gjort en god laxrätt med räksås, potatis, bönsallad och grönsallad. Tiramisu blev det till efterrätt. Inte illa för att vara ett knytsamarbete.


#fest #matprat #hilla #mat #förrätt #italienskadelikatesser #italienskt #tiramisu #laxrätt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se