Direktlänk till inlägg 1 januari 2025
Vilken trevlig kväll det blev igår hos våra vänner. Vi är åtta kompisar som ses varje nyår och hjälps åt med maten. Vi turas om med de olika rätterna men vet aldrig vad de andra ska bjuda på. Det är alltid lika roligt att bli överraskad och konstigt nog har det alltid blivit en bra kombination.
Först fick vi tre tilltugg och bubbel.
Förrätt var vår gröna ärtsoppa med chili, räkspett och oststänger. Recept i tidigare inlägg.
Varmrätt var helstekt oxfilé med ljummen sallad och fetaostcreme.
https://www.arla.se/recept/ljummen-sallad-med-rodbetor-och-fetaost/
Efterrätt var en citronmousse med halloncoli, färska hallon, havreflarn och minimaränger.
https://recept.se/recept/citronmousse-med-hallonsas-och-havreflarn
Allt var jättetrevligt och gott!
När jag hade skalat räkorna igår förmiddag fick jag lite räkkött över efter att ha tagit bort avföringssträngen. Jag blandade detta räkkött med överbliven creme fraiche, hackad gul lök, dillmajonnäs och kokt ägg. Det blev perfekt till gårdagens lunchmacka.
#hilla #hillasmatprat #nyårsmeny #räkcreme #nyårsafton
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|