Direktlänk till inlägg 31 mars 2018

Lökpaj till påsk...

Av Hilla - 31 mars 2018 10:47


Jag jobbar i helgen och maken är i USA på en nöjesresa med kompisar. Barnen och jag ska iallafall fira påsk på annandagen och idag hinner jag förbereda lite med en lökpaj.


   


Recept;


2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

125 g smör

2 krm salt

2 msk kallt vatten


Fyllning

4 små gula lökar

1/2 mindre purjolök

3-5 vitlöksklyftor

2 msk smör

250 g smakrik ost eller kryddost

3 ägg

2 dl mjölk

1 dl vispgrädde

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

1 msk färsk rosmarin (finskuren)


Hacka ihop mjöl, smör och salt gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop til en deg.


Tryck ut pajdegen i en pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.


Fyllning; Skala och skär den gula löken i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skär purjon i skivor. Fräs löken i smör i en stekpanna. Låt fräset svalna. Grovriv osten.


Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar.


Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg lökfräset i bottnen på pajskalet och strö över osten. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills äggstanningen har stannat och pajen har fått fin färg.


#hilla #hillasmatprat #paj #lökpaj #påsk #vegetariskt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se