Alla inlägg under mars 2022
Ikväll har vi ätit ugnsrostade grönsaker med en örtsås och fetaost till middag.
Gul lök, röd lök, zucchini, potatis, paprika och palsternacka. Sen åt vi av pannkakorna som jag gjorde igår.
Mumsigt!
Här en bild av fina tulpaner som jag fick av en kompis som kom förbi på förmiddagsfika idag. Då plockade jag fram mockarutor och hjortrongrottor från frysen.
#hilla #hillasmatprat #ugnsrostadegrönsaker #pannkakor #örtsås #fetaost
Jag har gjort zucchinibiffar med fetaost idag enligt detta recept:
https://www.tiniskitchen.com/zucchinibiffar/
Det blev jättegott och till detta gjorde jag pasta med vitlökssås.
Idag steker jag pannkakor. Jag hade lite stekt finskuren bacon kvar från en annan middag och det passade ju jättebra att hälla ner i pannkakssmeten.
Ikväll har vi ätit bakad potatis. Till detta gräddfil, rom och gräddfil samt stekt bacon och en zucchinröra.
Zucciniröra: grovriven zucchini, lätt creme fraiche, färskost med vitlökssmak, riven rå vitlök, rostade hackade valnötter, salt.
Stek zuccini tillsammans med den rivna vitlöken. Blanda ner övriga ingredienser. Låt kallna.
#hilla #hillasmatprat #zucciniröra #bakadpotatis #rom
Jag har varit iväg på jobbresa och ätit gott men dessvärre inte dokumenterat.
En kväll åt jag hamburgare med pommes frites och tryffelaioli på hotellet tillsammans med kollegorna. Den andra kvällen blev det torsk med potatispuré och färskriven pepparrot, återigen med kollegorna på ett annat hotell.
Här kommer iallafall en vacker bild från Skellefteå, tidigt, tidigt precis innan soluppgång.
Igår åt vi lite extra fredagsgott här hemma. Entrecote med krossad potatis och sky från pannan.
Den kokta potatisen har jag mosat med en gaffel, hällt över olivolja, lite havregrädde och strött över riven parmesanost, salt, peppar och torkad timjan. Jag hade även aioli kvar i en burk som jag klickade över potatisen. Detta gratinerades på 225 grader i 25 minuter. Tillbehör var även en grönsallad.
#hilla #hillasmatprat #entrecote #krossadpotatis
Idag har vi ätit abborre med kokt potatis och ärtpesto till middag.
Ärtpesto är så gott och passar väldigt bra till fisk.
Senare åt vi varsin semla. Vi har bara ätit en varsin semla tidigare i år så det kändes lyxigt och gott.
I Uppsala Nya Tidning fick semlorna från stora Coop mycket bra betyg, vilket var något överraskande. Dessa semlor måste vi ju testa och jag håller med om att de var riktigt bra. Mandelmassan var väldigt god med små mandelbitar som gjorde det lite knaprigt.
#hilla #hillasmatprat #abborre #ärtpesto #semla
Ikväll gjorde jag vegetarisk lasagne till middag. Jag använde sånt som fanns hemma. Lasagneplattor, havregrädde, krossade tomater, purjolök, broccoli, svart trumpetsvamp, parmesanost, solrosfrön, salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|