Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Gryningsbröd från Skärmarö...

Av Hilla - 29 mars 2011 18:30

Det här är mitt favoritbröd just nu. När brödet svalnat skivar jag upp limporna och stoppar dem i frysen. Då kan jag ta fram precis så mycket jag vill ha till frukosten...




Gryningsbröd från Skärmarö, 2 limpor


Du behöver;

1 liter filmjölk

1,5 tsk bikarbonat

2 dl mörk sirap eller brödsirap

1-2 tsk salt

5 dl vetemjöl

5 dl grahamsmjöl

3 dl grovt rågmjöl

1 dl solrosfrön eller pumpakärnor

1 dl linfrön

1 dl russin

1 dl nötter

0,5 - 1 näve torkad frukt som aprikos, fikon eller katrinplommon


Gör så här;

Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en rejäl bunke. Ner med vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, russin, nötter och den torkade frukten. Rör ihop till en skön smet.


Smörj och bröa två avlånga formar och fyll dem med denna underbara deg. Strö över lite vetemjöl, pumpakärnor och flingsalt.


Grädda i 175 grader i 90 minuter. Täck med folie om det ser ut att brännas. Låt bröden vila i formarna, gärna ett par timmar. Njut med smör, marmelad och ost...


Innan brödet gräddats ser det ut så här...

Receptet är hämtat ur Amelias lilla bakbok

 
ANNONS
 
AnnaJ

AnnaJ

20 februari 2012 01:03

Det är en riktigt snygg sida du har! Har varit här och kollat ett par gånger. Har nyligen satt igång en egen blogg :)

http://annaaaaajoh774.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<<
Mars 2011 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se