Direktlänk till inlägg 1 april 2012
Igår gjorde jag ju aioli till lammsteken och så blev det tre äggvitor över... Då blir det fruktsallad, glass och hemmagjorda chokladmaränger till efterrätt ikväll.
Jag använde mig av Vår kokboks recept men tillsatte även kakao i smeten. Marängerna blir svagt färgade och smakar ljuvligt!
Recept;
3 medelstora äggvitor
2 dl socker
1-2 tsk kakao
några droppar ättiksprit
Ugnstemp 100 grader, det blir ca 35 stycken
Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med 1 dl socker, kakao samt ättiksprit till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ned resten av sockret. Lägg smeten i klickar eller kransar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper från papperet.
Grädda i ca 45 minuter
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | |||||||||
|