Direktlänk till inlägg 25 april 2012

Broccolisoppa med champinjoner...

Av Hilla - 25 april 2012 09:15

Jag har en gammal broschyr från Soupe Cuisine här hemma och där i finns massor av goda sopprecept. Igår provade jag ytterligare ett av recepten... Hittills har jag blivit supernöjd med alla sopporna!


Broccolisoppa med champinjoner


250g broccoli

200 g skivade champinjoner

1 gul lök

1-2 msk smör

5 dl mjölk

2 grönsaksbuljongtärningar

ev 2,5 dl kokspad

salt, svartpeppar

1/2 dl vispgrädde

1 äggula

 

1. Koka broccolin i lättsaltat vatten. Ta upp broccolin, skär bort knopparna till garnityr i soppan. Låt stjälkarna koka ytterligare några minuter tills de är helt mjuka. Passera eller mixa broccolistjälkarna.

 

2. Skölj och skiva de färska champinjonerna. Skala och finhacka löken och svampen i smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och buljongtärningarna. Späd ev med kokspad.

 

3. Lägg i de passerade broccolistjälkarna. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vispa samman grädden och äggulan. Vispa ner det i soppan.

 

4. Lägg i broccolibuketterna i soppan. Låt soppan bli varm. OBS! Den får ej koka!

 

 


Gott bröd till och middagen är klar!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se