Direktlänk till inlägg 23 april 2013
Snart kommer rabarbern, iallafall här i mellansverige, och då kan det passa bra med ett alternativt recept på cumberlandsås...
Rabarberlandsås; ca 3 dl
1 tjock eller 2 tunna rabarberstjälkar (ca 300g)
2 dl socker
1/2 - 1 tsk mald torkad ingefära
Zest av 1/2 citron (rivet skal)
2 krm vitpeppar
3 msk sherry, portvin eller madeira
citronsaft eller vinäger efter smak
1. Skiva rabarbern tunt
2. Smält ner socker och rabarber på låg värme och låt småputtra i 20 minuter så att rabarbern mosar sig och sylten kokar ihop något. Låt sylten svalna.
3. Blanda i de övriga ingredienserna och smaka av syran med citron och vinäger.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|