Direktlänk till inlägg 25 september 2013

Olivolja från Grekland...

Av Hilla - 25 september 2013 10:02


Jag har varit frånvarande från "bloggeriet" ett tag eftersom jag haft semester. En vecka i Grekland i september är något jag kan rekommendera.Varmt och skönt men inte för varmt utan lite lagom sådär som iallafall jag gillar.


Parga på den Grekiska västkusten är en fantastiskt söt liten stad med olivlundar överallt runt omkring. Nästan alla bofasta äger mark med olivträd. Inne i Parga har man återställt en gammal olivfabrik och den besökte jag en dag. Jag gick med på en guidad tur genom fabriken och sedan blev det provsmakning av olivolja, dressingar och olivröra (typ tapenade). Allt var mycket gott och av superb kvalitet. Här hittar du en länk till Pargas gamla olivfabriks hemsida; Paragaea Parga


 


Jag köpte hem olivröra från fabriken men olivolja fick jag tyvärr avstå eftersom det kändes svårt att packa ner. När man ska flyga hem blir man ju lite begränsad vad beträffar vätska. På taxfree-butiken köpte jag sen Grekisk honung, olivtvålar och sesamkakor med hem också...



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Måndag 20 maj 21:13

Kvällens middag blev stekt lex med kokt potatis, gräddfil, rom, gräslök och sallad. Jag gjorde också varma svampsmörgåsar av torkad svart trumpetsvamp. Under dagen har jag jobbat trädgården med omplantering av tomatplantor, chiliplantor och pel...

Av Hilla - Måndag 20 maj 12:55


Pajen är klar. Jag har använt ett vanligt pajrecept vad gäller deg och äggstanning, men fyllt den med gul lök, cocktailtomater och ramslök. Den ser iallafall god ut! #hilla #hillasmatprat #ramslök #paj ...

Av Hilla - Måndag 20 maj 10:53


Till förmiddagsfikat idag gjorde jag "kex" av färsk vitkål och cheddarost. Krispigt, nyttigt och gott! Nu håller jag på att göra en paj med lök, cocktailtomater och ramslök. #hilla #hillasmatprat #vitkål #cheddarost ...

Av Hilla - Söndag 19 maj 21:14


Idag var jag bjuden till en kompis/ kollega tillsammans med fler damer på 60-årslunch. Vi fick en fräsch sallad med kyckling, parmaskinka och baguette. Till kaffet serverades prinsesstårta. Vi satt utomhus i ett öppet uterum alldeles intill en pool...

Av Hilla - Lördag 18 maj 20:51


Ikväll har vi ätit en gryta med bl a entrecote. Sonen har spelat en turnering i beach volleyboll under dagen och vi har varit åskådare. Särskilt sonen hade god aptit. Recept: https://www.hbl.fi/artikel/bde674d2-b560-48f2-ac95-64b9887bcf48 Till...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards