Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013

Boeuf bourguignon...

Av Hilla - 7 oktober 2013 09:28


Det här grytan testade vi i helgen och vi var kanonnöjda... Receptet är hämtat från aftonbladet den 26/9 2013.


Boeuf bourguignon

 

6 personer


1 kg högrev

2 gula lökar

0,5 dl vetemjöl

2 msk tomatpuré

3 vitlöksklyftor, pressade

1 tsk torkad timjan

2 lagerblad

2 ox- och köttbuljongtärningar

4 dl rött vin


Tillbehören;

200 g steklökar

100 g champinjoner

2 paket bacon a´140 g

färsk timjan salt och svartpeppar


1. Skär köttet i mindre bitar. Skär bort synligt fett och senor.

2. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lyft över det till en gryta efterhand. Vispa ur stekpannan med lite vatten efter varje stekning. Häll över vattnet i grytan.

3. Skala, klyfta och stek löken på svag väme i ca 5 minuter och lägg löken i grytan.

4. Sikta mjölet över köttet. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan och lagerblad. Smula buljongtärningarna. Späd med med vin och vatten så att det täcker. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl och låt grytan koka upp.

5. Låt grytan sjuda på låg värme utan lock 1,5-2 timmar. Köttet är färdigt när det nästan faller sönder.


6. Skala och fräs hel steklök i smör 2-3 minuter på medelvärme under omrörning. Låt löken koka med i grytan de sista 10 minuterna.

7. Rensa och dela de stora champinjonerna (de små kan vara hela). Fräs i smör och rör ner i grytan.

8 Skär baconet i mindre bitar. Bryn i stekpanna och strö över grytan före servering. Garnera med färsk timjan.


 

#mat #recept #gryta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Torsdag 22 maj 18:19


Idag har jag tagit hand om barnbarnet en stund och sedan lunchat med dottern. Vi åt wraps med kyckling, svarta bönor, sallad mm till lunch. När jag vaktade babyn kunde dottern gå och träna. Ikväll äter jag middag ensam och då plockar jag fram r...

Av Hilla - Tisdag 20 maj 16:01

Idag har makens syskon, vår dotter och barnbarnet varit här. Vi fikade i trädgården i det fina vädret. Köpta toscabullar, kärleksmums och chocolate chip cookies serverades. Jag har också tagit en promenad på förmiddagen och tittat på allt vacke...

Av Hilla - Måndag 19 maj 18:55

Ikväll har vi ätit färsk korv, salsiccia, med kokt potatis, löksås, rödbetor och sallad. Tidigare idag, till fikat, gjorde jag chiapudding med mango. Jättegott! #hilla #hillasmatprat #salsiccia #löksås #chiapudding ...

Av Hilla - Söndag 18 maj 18:49

Dagens middag var inspirerad av detta recept; https://www.ica.se/recept/sojalax-med-bakad-spetskal-721655/ Jag fick ett infall att laga något med lax, vitkål och japansk soja och googlade. Då kom Ica-receptet upp. Så klart hade jag inte alla in...

Av Hilla - Söndag 18 maj 12:39


Idag har jag bakat en tårtbotten som jag ska dela i två delar och använda på lördag och på midsommarafton. På lördag blir tårtfyllningen rabarberkompott och vaniljkräm. Jag kommer att toppa med vispad grädde och färska bär. #hilla #hillasmatprat...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards