Direktlänk till inlägg 11 december 2014

Dadlar inlindat i bacon och smördegssnurror...

Av Hilla - 11 december 2014 14:16

Vi har lite roligt på gång i helgen...


Imorgon ska vi till våra grannar och ha glöggknyt på kvällen. Vi kommer att ta med oss smördegsnurror. Ena sorten fylld med gorgonzola och persilja och den andra fylld med grön pesto och parmesan.


 



Jag köpte fryst smördeg som jag lät tina. Kavlade sen ut smördegen lite och fyllde med respektive fyllning. Rullade ihop till en rulle. Skar sen upp rullen i smala skivor och gräddade i ugn ca 10 minuter på 200 grader tills snurrorna fått fin färg.


Sen på lördag ska vi ha middagsgäster och då ska vi också börja med glögg och plock. Till det tillfället gör jag bl a dadlar inlindade i bacon.


Ta ut kärnan ut dadeln och snurra en halv baconskiva runt varje dadel. Fäst med en tandpetare. Kör in i ugnen 15 minuter i 225 graders värme.


 


#hilla #matprat #glögg #plockmat #smårätter #mat #recept

 
ANNONS
 
Marlene

Marlene

16 december 2014 15:42

det där lät verkligen gott :)

http://smaka.marlenes.nu

 
Marlene

Marlene

16 december 2014 16:14

Det där lät väldigt gott :)

http://smaka.marlenes.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se