Direktlänk till inlägg 19 maj 2015
Jag har gjort två olika rödbetsrätter den senaste tiden...
Rödbetor i ugn;
12 färska rödbetor
1/2 dl olivolja
250 gram chevre
flingsalt
Koka rödbetorna i saltat vatten med skalet på i ca 25-30 minuter och skala/ dela sen rödbetorna. Dela chevren i bitar och strö över rödbetorna. Häll över olivoljan, strö över lite dragon eller någon annan färsk ört som du föredrar.
Ställ in i ugnen på ca 175 grader i 15 minuter. Rödbetorna ska bli varma och chevren ska smälta lite. Strö över flingsalt innan servering.
Förra veckan gjorde jag Rödbetsgratäng enligt Renée Voltaires recept. Den är lite kladdigare om du gillar det bättre;
12 färska rödbetor
2 dl vispgrädde
300 g getost
1 nypa havssalt
några drag med pepparkvarnen
Sätt ugnen på 225 grader
Koka rödbetorna med skalen på i saltat vatten. Rödbetorna ska vara halvt färdiga då de gräddas i ugn. Skala och klyfta rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form. Häll i vispgrädden och smula över getosten.
Gratinera i 20 minuter. Salta och peppra.
#matprat #hilla #rödbetor #recept
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|