Direktlänk till inlägg 19 maj 2015

Rödbetor med chevre i ugn...

Av Hilla - 19 maj 2015 10:01

Jag har gjort två olika rödbetsrätter den senaste tiden...


Rödbetor i ugn;


12 färska rödbetor

1/2 dl olivolja

250 gram chevre

flingsalt


Koka rödbetorna i saltat vatten med skalet på i ca 25-30 minuter och skala/ dela sen rödbetorna. Dela chevren i bitar och strö över rödbetorna. Häll över olivoljan, strö över lite dragon eller någon annan färsk ört som du föredrar.


Ställ in i ugnen på ca 175 grader i 15 minuter. Rödbetorna ska bli varma och chevren ska smälta lite. Strö över flingsalt innan servering.


 


Förra veckan gjorde jag Rödbetsgratäng enligt Renée Voltaires recept. Den är lite kladdigare om du gillar det bättre;


12 färska rödbetor

2 dl vispgrädde

300 g getost

1 nypa havssalt

några drag med pepparkvarnen


Sätt ugnen på 225 grader

Koka rödbetorna med skalen på i saltat vatten. Rödbetorna ska vara halvt färdiga då de gräddas i ugn. Skala och klyfta rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form. Häll i vispgrädden och smula över getosten.

Gratinera i 20 minuter. Salta och peppra.


#matprat #hilla #rödbetor #recept

 
 
Ingen bild

Gunela

19 maj 2015 22:20

Oh va den verkar god, den ska provas till helgen! Tack snälla för att du delar med dej!!

Hilla

20 maj 2015 22:26

Jag gillade den med olivolja bäst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Torsdag 18 april 17:59

Ikväll äter vi stroganoff till middag. Jag gjorde korv stroganoff till maken och till mig en variant med lök, haloumi och zuccini. Till detta en fräsch sallad med ruccola, salladskål, tomat och avocado. #hilla #hillasmatprat #stroganoff #vegetari...

Av Hilla - Onsdag 17 april 18:53

Som en extra bonus bjuder jag på några bilder från Ålesund i Norge. Där har jag varit helt nyligen genom jobbet. #hilla #hillasmatprat #ålesund #norge ...

Av Hilla - Onsdag 17 april 18:50

Ikväll har vi ätit stekt abborre med kokt potatis och ett stort grönskaksfat som tillbehör. Mums! På fatet finns det bladspenat, stekt zuccini, stekt sparris, stekt cocktailtomat, solroskärnor, avocado, parmesan och flingsalt. Jag köpte en enor...

Av Hilla - Söndag 14 april 09:06

Gårdagens fika på hotellrummet med en bulle från Sparbutiken i centrala Stavanger. #hilla #hillasmatprat #fika #Stavanger ...

Av Hilla - Lördag 13 april 15:27


Nu är jag i Norge igen genom jobbet. Jag och kollegorna har ätit lunch på "matmagasinet" i Stavanger. Jättegott och trevligt! Linguine med sparris, kryddig tomatsås och gremolata. hilla #hillasmatprat #Norge #lunch ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards