Direktlänk till inlägg 19 maj 2015

Rödbetor med chevre i ugn...

Av Hilla - 19 maj 2015 10:01

Jag har gjort två olika rödbetsrätter den senaste tiden...


Rödbetor i ugn;


12 färska rödbetor

1/2 dl olivolja

250 gram chevre

flingsalt


Koka rödbetorna i saltat vatten med skalet på i ca 25-30 minuter och skala/ dela sen rödbetorna. Dela chevren i bitar och strö över rödbetorna. Häll över olivoljan, strö över lite dragon eller någon annan färsk ört som du föredrar.


Ställ in i ugnen på ca 175 grader i 15 minuter. Rödbetorna ska bli varma och chevren ska smälta lite. Strö över flingsalt innan servering.


 


Förra veckan gjorde jag Rödbetsgratäng enligt Renée Voltaires recept. Den är lite kladdigare om du gillar det bättre;


12 färska rödbetor

2 dl vispgrädde

300 g getost

1 nypa havssalt

några drag med pepparkvarnen


Sätt ugnen på 225 grader

Koka rödbetorna med skalen på i saltat vatten. Rödbetorna ska vara halvt färdiga då de gräddas i ugn. Skala och klyfta rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form. Häll i vispgrädden och smula över getosten.

Gratinera i 20 minuter. Salta och peppra.


#matprat #hilla #rödbetor #recept

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gunela

19 maj 2015 22:20

Oh va den verkar god, den ska provas till helgen! Tack snälla för att du delar med dej!!

Hilla

20 maj 2015 22:26

Jag gillade den med olivolja bäst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se