Direktlänk till inlägg 5 februari 2015
Igår fick jag sån lust att baka...
Jag plockade fram Pernilla Wahlgrens bok "Pernillas praliner" och valde att baka Havrerutor.
Det framgick inte av receptet om man skulle ha en liten eller stor långpanna så mina kakor bakades i en liten panna och blev lite tjockare än Pernillas, men goda var de absolut!
Ca 20 stycken
300 g smör
9 dl havregryn
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
300 g nougat (jag hade inte det hemma men smälte 2 blockchoklad istället och bredde mycket försiktigt detta över kakan)
Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda resten av ingredienserna, utom nougaten, och rör om ordentligt. Tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.
Ta ut kakan. Hyvla nougaten över den varma kakan, det är lättast om nougaten är riktigt kall. Låt kakan svalna och nougaten stelna, skär sedan i rutor. Förvara svalt.
Mina kakor blev ju lite annorlunda men ack så goda! Nästan gång testar jag en tunnare variant med nougat...
#hilla #matprat #recept #bakat #praliner #smaskigt
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
||||
|