Direktlänk till inlägg 7 april 2015
Vi har just kommit hem från en påskresa. Det blev inte fjällen med limpmackor och varm choklad utan istället en weekend i Dubrovnik, Kroatien...
Första kvällen åt vi på restaurangen Taj Mahal som var omtalat på internet. Där serverades Bosnisk mat och vi började med att dela en förrättstallrik med typisk rökt skinka, ostar, oliver mm. Till huvudrätt valde maken en blandtallrik med massor av kött och såser, bl a en paprikasås. Dottern och jag valde cevapcici med hembakt börd, rödlök och en sorts gräddfil/yogurt.
Nästa kväll åt vi på en crossover-restaurang som fått mycket bra betyg, Azur hette restaurangen och där serverades Kroatisk mat med en touch av Asiatiskt.
Klicka på bilderna för större format. Här äter vi Lax med knaprigt täcke, tonfisk och svärdfisk Baklava med asiatisk touch till efterrätt...
Det blev en hel del fika också och så klart blev det traditionell baklavamed pistageglass men även cheesecake och mycket goda cappucinos.
Sista kvällen firade vi påskafton med lammkotletter på en restaurang strax utanför ringmuren...
#dubrovnik #hilla #resa #mat #restauranger #fika
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 |
||||||
|