Direktlänk till inlägg 7 april 2015
Igår testade jag ett nytt recept som jag hittat i COOPs tidning Mersmak. Det var en laxrätt som jag tyckte passade ypperligt på annandag påsk.
Lax med knaprigt nöttäcke
500g laxfile
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk dijonsenap
1 dl grovhackade valnötter
1/2 dl grovhackade pumpakärnor
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda olivolja och senap med nöt- och fröhacket. Täck laxen med smeten. Stek mitt i ugnen 20-25 minuter till en innertemperatur på 50-52 grader.
Till detta serverade jag kokt potatis, gräslök och gräddfil.
(Eftersom jag inte hade dijonsenap hemma bytte jag ut detta mot hovmästarsås och det funkade också kanonbra. Lite gräslökshack kom också med i smeten)
Här har jag just täckt laxen med nötsmeten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 |
||||||
|