Direktlänk till inlägg 28 december 2015

Jul och nyårsmaten...

Av Hilla - 28 december 2015 00:52

Julen blev lyckad med en knytlunch på själva julafton där vi bidrog med två sorters sill, gravad och rökt lax, sylta, rullsylta, rödbetor, salami och risgrynsgröt. På kvällen blev det fika och julklappsutdelning hos min syster.


På juldagen bjöd vi hem mina föräldrar. Då åt vi resterna från knytlunchen men även hemmagjorda köttbullar, prinskorv, skinka, dopp i grytan och janssons frestelse. Det har varit härligt med alla julfester.


         


Nu är det snart nyår och ett nytt knytkalas väntar. I år är det vår tur att göra förrätten och jag tänker göra västerbottenpaj med creme fraiche, röd lök, räkor och löjrom.



#julmat #knyt #julafton #juldagen



 
ANNONS
 
Ingen bild

Tove Lindgren

29 december 2015 15:26

Hejsan,
Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
(Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
Mvh, Tove

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se