Direktlänk till inlägg 3 mars 2016

Svampsoppa med champinjon och trattkantarell...

Av Hilla - 3 mars 2016 09:22

Igår blev det soppa och pannkakor till middag. Inte på en torsdag - jag vet   


Soppan blev riktigt god så om du vill prova att göra min svampsoppa så kommer här receptet;


Champinjon- och trattkatarellsoppa, 4 port


10 skivade champinjoner

en liten näve torkade och smulade trattkantareller

3 finhackade charlottenlökar

1 msk smör

8 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1,5 dl grädde

2 msk mjöl

2 msk creme fraiche, vitlök och örter

hackad färsk basilika

salt och peppar


Ta fram en stor gryta och stek charlottenlök och champinjoner försiktigt i smöret. Häll över vattnet och smula i trattkantarellerna och lägg i buljongtärningarna. Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt grädden som blandats väl med mjölet. Tillsätt creme fraichen. Låt soppen koka på låg värme några minuter till. Smaka av med salt och peppar och toppa med basilika innan servering.


 


#mat #hilla #matprat #soppa #svampsoppa

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se