Direktlänk till inlägg 17 mars 2017
Det är väldigt poppis att baka eget fröknäcke just nu. Det här receptet är till stor del hämtat från kokboken "Veckans vego" men jag har en egen twist med wasabi. Knäcket innehåller vetemjöl men det finns många andra recept baserade på majsmjöl eller ägg.
1 stor fröknäcke-kaka
Ugn 200 grader
2 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 msk pumpafrön
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
1/2 tsk wasabi och sesamkrydda (eller anis/kummin t ex)
1/2 tsk flingsalt
Blanda mjöl, fröer/ kärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en stor ugnsplåt med bakplåtspapper.
Strö över flingsalt och wasabikrydda och tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
#hilla #hillasmatprat #Recept #fröknäcke #snacks #nyttigt
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|