Direktlänk till inlägg 25 juni 2017
De flesta har väl rester efter midsommarhelgen. Då får du ett tips här vad du kan göra av matjes, potatis och dill.
Skiva kokt eller ugnsstekt potatis och lägg hälften i botten på en smord ugnfast form. Skiva matjes och fördela tillsammans med finklippt dill ovanpå det första lagret potatis. Täck med resten av från skivade potatisen. Häll över en blandning av 1 ägg, creme fraiche och vispgrädde. Mängd beror på hur mycket potatis du har använt men 1 - 1 1/2 dl borde bli bra.
In i ugnen ca 20 min på 200 grader. Strö över lite mer dill ovanpå lådan innan servering.
Servera med hårt bröd med västerbottenost och en fräsch sallad.
#hilla #hillasmatprat #märkes #matjeslåda #rester #midsommar
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|