Direktlänk till inlägg 1 mars 2018
Jag fick en hel påse grötris över efter jul och funderade på om man kan göra risotto av det. Jag googlade och förstod att, visst går det.
Jag gjorde en riktigt god svamprisotto;
Recept;
4 portioner
1 lök, finhackad
300 g hackade färska champinjoner eller annan svamp (jag blandade champinjoner och torkade, blötlagda trattisar)
1 l kokande vatten
1 tsk timjan
3 dl grötris
3 msk fond eller 2 grönsaksbuljongtärningar
1 skvätt grädde
1 skvätt vitt vin eller matlagningsvin
2 dl finriven parmesan
salt, peppar
Fräs lök och svamp i en stekpanna med höga kanter. Koka upp vattnet i en kastrull bredvid. Blanda ner timjan och ris i svampen och fräs ca 1 minut. Häll på kokande vatten och fond så att det precis täcker. Stekpannan ska nu vara på medelvärme. Rör om hela tiden. När risotton är krämig häll på mer vatten och rör om och fortsätt så tills all vätska är borta och kärnan i riset finns kvar men inte känns hård (ca 20 min). Mot slutet slå på lite grädde och matlagningsvin. Smaka av med salt och peppar och blanda ner parmesan. Servera direkt!
#hilla #hillasmatprat #risotto #grötris #mat #svamp
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|