Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

Parmalindad kycklingfilé...

Av Hilla - 30 januari 2012 12:00

Här kommer det utlovade receptet;


Parmalindad kyckling 4 personer

 

4 kycklingfiléer

1 stor ask dessertost t ex vitlök eller tacos

salt och peppar

4-8 skivor parmaskinka

1 dl grädde


Ugnstemperatur 225 grader


Skär en djup skåra i varje kycklingfilé och fyll kycklingen med ca 2/3 av dessertosten. Salta och peppra filén och linda sedan kycklingfilén med 1-2 skivor parmaskinka. Stek kycklingen i en stekpanna runt om så den får fin färg. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Vispa ihop grädden med ca 1/3 av osten och häll detta i botten av formen. Sätt in ugnsformen i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter. Servera med t ex potatisklyftor...


 


Egentligen kan du fylla din kycklingfilé med i stort lite vad som helst. Fetaost, soltokade tomater, mozarella, smaksatt creme fraiche - lycka till!

 
ANNONS
 
Mortuta

Mortuta

30 januari 2012 18:26

MUMS!!

http://www.mortuta.bloggplatsen.se

Hilla

31 januari 2012 07:54

:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se