Direktlänk till inlägg 11 juni 2012

Stor tårta till många...

Av Hilla - 11 juni 2012 11:21


Idag har jag bakat en stor tårtbotten till en tårta som vi ska servera på midsommar. Det är en bra bas för en jordgubbstårta med valfri fyllning och garnering. Vi kommer att ha vaniljkräm och lemon curd som fyllning och grädde och jordgubbar på toppen.


Kalastårta 25-30 bitar


Tårtbotten;


6 ägg

6 dl socker

2 dl hett vatten

6 dl vetemjöl

1 msk bakpulver


Smörj och bröa en mellanstor långpanna (25 x 35 cm) Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget, mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.



 


Nu tar jag lite "sommarlov" och drar ner på matbloggandet. Vi ses senare hoppas jag...

Bakat · Fest · Recept
 
ANNONS
 
Kuligheter

Kuligheter

12 juni 2012 04:50

fin tårta :-)

http://sagoalvan.blogspot.se

Hilla

13 juni 2012 00:24

Tack!

 
Ann-Sofi MATSAFARI

Ann-Sofi MATSAFARI

12 juni 2012 20:58

Perfekt lagda jordgubbar på den tårtan! Imponerande:)

http://www.matsafari.matmolnet.se

Hilla

13 juni 2012 00:23

Tack :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se