Direktlänk till inlägg 22 mars 2013

Mat från min ungdom...

Av Hilla - 22 mars 2013 08:31


Ibland är det här med vardagsmat ganska trist. I onsdags visste jag verkligen inte vad jag skulle laga till middag...


Till slut bestämde jag mig för att göra en enkel rätt som jag minns från min ungdom. Jag skivade kassler, stekte skivorna och la dem i en ugnsfast form. Jag la en skiva ananas på varje kasslerskiva och så ost ovanpå. Jag gjorde en sås av cremefraiche, soja, lite oxfond och kryddor och hällde i i formen. 10 minuter i ugnen på 225 grader. Till detta åt vi coleslaw och kokt potatis.


 

 
 
Freedomtravel

Freedomtravel

22 mars 2013 20:41

Kassler och ananas har ju lite nostalgisk feeling av sån där moderätt på sin tid, och som sen blev "ute". Men jag gillar frukt i mat! Kassler och ananas är gott :)

http://www.freedomtravel.se

Hilla

23 mars 2013 12:26

Ja, det var faktiskt väldigt gott!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Torsdag 18 april 17:59

Ikväll äter vi stroganoff till middag. Jag gjorde korv stroganoff till maken och till mig en variant med lök, haloumi och zuccini. Till detta en fräsch sallad med ruccola, salladskål, tomat och avocado. #hilla #hillasmatprat #stroganoff #vegetari...

Av Hilla - Onsdag 17 april 18:53

Som en extra bonus bjuder jag på några bilder från Ålesund i Norge. Där har jag varit helt nyligen genom jobbet. #hilla #hillasmatprat #ålesund #norge ...

Av Hilla - Onsdag 17 april 18:50

Ikväll har vi ätit stekt abborre med kokt potatis och ett stort grönskaksfat som tillbehör. Mums! På fatet finns det bladspenat, stekt zuccini, stekt sparris, stekt cocktailtomat, solroskärnor, avocado, parmesan och flingsalt. Jag köpte en enor...

Av Hilla - Söndag 14 april 09:06

Gårdagens fika på hotellrummet med en bulle från Sparbutiken i centrala Stavanger. #hilla #hillasmatprat #fika #Stavanger ...

Av Hilla - Lördag 13 april 15:27


Nu är jag i Norge igen genom jobbet. Jag och kollegorna har ätit lunch på "matmagasinet" i Stavanger. Jättegott och trevligt! Linguine med sparris, kryddig tomatsås och gremolata. hilla #hillasmatprat #Norge #lunch ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards