Direktlänk till inlägg 18 oktober 2013
4 portioner
4 äpplen (gärna svenska syrliga)
1 msk kanel
1 msk flytande honung
2 msk farinsocker
1 burk kesella ca 250 g
3 msk lemon curd
några krossade italienska mandelskorpor
rostade mandelspån
Skala och skär bort kärnhuset på äpplena och skär upp i skivor eller bitar. Koka äppelbitarna med kanel, flytande honung och farinsocker på låg värme i ca 3-5 minuter. Blanda kesella med lemon curd noga (för hand med t ex en gaffel).
Lägg äppelkompotten i botten på ett glas eller i en dessertskål. Lägg citronsmeten ovanpå och toppa med de krossade skorpsmulorna och allra överst toppas med de rostade mandelspånen...
Råkar du ha citronmeliss hemma så ser det ju snyggt ut på toppen...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
| 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
| 21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
| 28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
| |||||||||