Direktlänk till inlägg 18 oktober 2013
4 portioner
4 äpplen (gärna svenska syrliga)
1 msk kanel
1 msk flytande honung
2 msk farinsocker
1 burk kesella ca 250 g
3 msk lemon curd
några krossade italienska mandelskorpor
rostade mandelspån
Skala och skär bort kärnhuset på äpplena och skär upp i skivor eller bitar. Koka äppelbitarna med kanel, flytande honung och farinsocker på låg värme i ca 3-5 minuter. Blanda kesella med lemon curd noga (för hand med t ex en gaffel).
Lägg äppelkompotten i botten på ett glas eller i en dessertskål. Lägg citronsmeten ovanpå och toppa med de krossade skorpsmulorna och allra överst toppas med de rostade mandelspånen...
Råkar du ha citronmeliss hemma så ser det ju snyggt ut på toppen...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|