Direktlänk till inlägg 26 november 2013

Skurna pepparkakor...

Av Hilla - 26 november 2013 13:10


Igår gjorde jag pepparkaksdeg till skurna pepparkakor. Just nu vilar degen i kylskåpet och sen i eftermiddag ska jag baka kakorna.

 

SKURNA PEPPARKAKOR, ca 160 st. Ugn 200 grader



250 g smör eller margarin

2 1/2 dl socker

1 dl ljus eller mörk sirap

1-1 1/2 dl mandel (65-100g)

2 msk malen kanel

1 msk malen kryddnejlika

7 dl vetemjöl (ca 425 g)

1/2 msk bikarbonat


Smält fettet. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna. Är smeten ljummen kryper fettet ut och degen blir svårare att hantera.

Finhacka mandeln. Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat i en bunke. Tillsätt den kalla smeten och arbeta ihop allt till en deg. Forma degen till rullar ca 4 cm tjocka. Platta gärna till dem så att de blir rektangulära. Låt dem ligga i kylskåp, insvepta i folie. ca 1 dygn.

Skär rullarna i 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.


(recept från Vår kokbok)


Här vilar degen...

 

 

 


#bakat #matprat #pepparkakor #recept

 
ANNONS
 
wiper

wiper

27 november 2013 16:02

Vad mycket gott det är att kolla på in din blogg. Jag blir hungrig ;)

Jag sparar ner bloggen så jag kan få lite tips på recept för ibland står det stilla och då är det bra att det finns lite recept hos andra som är bra på matlagning och bakning. Jag har nog bara bakat pepparkakor med egen deg 3 gånger i livet och det är inte mycket. Tack för receptet som sparas ner

Ha en skön kväll
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Hilla

28 november 2013 07:53

Vad kul att du hittat hit också... Välkommen!

Här har jag mer recept och matprat helt enkelt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Lördag 6 april 19:18


Idag gjorde jag rawbollar för veganska gäster på en minnesstund. Övriga gäster fick mockarutor. Recept, ca 18 bollar 1 dl solrosfrön 1 dl cashew- eller valnötter 2 dl havregryn 3 msk kakao 3 msk kallt kaffe 3/4-dels dl russin 3 msk kok...

Av Hilla - Onsdag 20 mars 09:37


Nu växer mina ärtskott för fullt. Det blir fint att använda som dekoration på olika maträtter eller smarrigt i en sallad t ex. #hilla #hillasmatprat #ärtskott #ärtor ...

Av Hilla - Onsdag 13 mars 13:23

Frysen måste ju rensas ibland så idag tog jag ut de sista lingonen och två pepparkaksdegar som blivit kvar. Lingonsylt check Pepparkakor check #lingonsylt #pepparkakor #hilla #hillasmatprat ...

Av Hilla - Måndag 11 mars 13:30


Idag är en ärtig dag. Jag har lagt gula ärtor i jord för att odla ärtskott. Resten av paketet la jag i blöt för att koka vegetarisk ärtsoppa imorgon. #hilla #hillasmatprat #gulaärtor #ärtsoppa #ärtskott ...

Av Hilla - Onsdag 6 mars 10:22


Igår åt vi fisk till middag och till det hade jag gjort bakad potatis och ärtpesto. Recept på peston https://www.koket.se/artpesto Jag tyckte att peston var riktigt god med syran från citronsaften och crunchet från solroskärnorna. #hillasmatprat...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se