Direktlänk till inlägg 26 november 2013
Igår gjorde jag pepparkaksdeg till skurna pepparkakor. Just nu vilar degen i kylskåpet och sen i eftermiddag ska jag baka kakorna.
SKURNA PEPPARKAKOR, ca 160 st. Ugn 200 grader
250 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
1 dl ljus eller mörk sirap
1-1 1/2 dl mandel (65-100g)
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
7 dl vetemjöl (ca 425 g)
1/2 msk bikarbonat
Smält fettet. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna. Är smeten ljummen kryper fettet ut och degen blir svårare att hantera.
Finhacka mandeln. Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat i en bunke. Tillsätt den kalla smeten och arbeta ihop allt till en deg. Forma degen till rullar ca 4 cm tjocka. Platta gärna till dem så att de blir rektangulära. Låt dem ligga i kylskåp, insvepta i folie. ca 1 dygn.
Skär rullarna i 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
(recept från Vår kokbok)
Här vilar degen...
#bakat #matprat #pepparkakor #recept
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
||||
|