Direktlänk till inlägg 12 maj 2015

Mutabbal, aubergineröra...

Av Hilla - 12 maj 2015 19:05


Idag har jag gjort en aubergineröra som vi annars bara ätit på olika restauranger. Det var riktigt gott och inte särskilt svårt att göra...


Först grillar man auberginen så den blir helt mjuk. Sen delar man den och gröper ut och mixar innehållet. Blanda med yoghurt, tahini, citronsaft, pressad vitlök och salt. Receptet kommer längre ner i inlägget.


2 auberginer

1 dl mild yoghurt naturell

3 msk tahini (sesampasta)

1 msk citronsaft

1 tsk olivolja (ringlas ovanpå röran)

2 klyftor vitlök

1/5 tsk salt


Grilla auberginerna på spisen eller i ugnen. När auberginerna har mjuknat låt dem svalna lite. Dela på längden och gröp ur innehållet. Mixa i en skål. Blanda i citronsaft, youghurt, salt, tahini och vitlök och häll sen upp på ett fat.

Ringla olivolja över röran.


Mycket gott till pitabröd eller på en buffé, kanske med grillat lamm, tabbouleh t ex.


#hilla #matprat #aubergine #recept

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se