Direktlänk till inlägg 12 maj 2015
Idag har jag gjort en aubergineröra som vi annars bara ätit på olika restauranger. Det var riktigt gott och inte särskilt svårt att göra...
Först grillar man auberginen så den blir helt mjuk. Sen delar man den och gröper ut och mixar innehållet. Blanda med yoghurt, tahini, citronsaft, pressad vitlök och salt. Receptet kommer längre ner i inlägget.
2 auberginer
1 dl mild yoghurt naturell
3 msk tahini (sesampasta)
1 msk citronsaft
1 tsk olivolja (ringlas ovanpå röran)
2 klyftor vitlök
1/5 tsk salt
Grilla auberginerna på spisen eller i ugnen. När auberginerna har mjuknat låt dem svalna lite. Dela på längden och gröp ur innehållet. Mixa i en skål. Blanda i citronsaft, youghurt, salt, tahini och vitlök och häll sen upp på ett fat.
Ringla olivolja över röran.
Mycket gott till pitabröd eller på en buffé, kanske med grillat lamm, tabbouleh t ex.
#hilla #matprat #aubergine #recept
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|