Direktlänk till inlägg 20 oktober 2015

Woka är kul och lite annan matlagning...

Av Hilla - 20 oktober 2015 13:30



Igår när jag var och handlade mat i affären så hade de flera produkter med kort datum till halva priset.


Jag köpte entrecote, mozarellabollar, kycklingfärs och nötfärs. Det var en dag kvar på hållbarheten så det var bara att sätta igång direkt. Nötfärsen åkte in i frysen och entrecoten kommer vi att äta ikväll. Kycklingfärsen gjorde jag kycklingburgare av och mozarellan blir perfekt till en sallad. 


Medan jag väntade på en diskmaskinsreparatör under lunchen hann jag dessutom göra en wok av grönsaker och kycklinglårfiléer som jag tagit fram tidigare. Jag har en ny wokpanna som det är så roligt att använda. Lite knäpp är man väl när man ägnar sin lediga dag åt matlagning men är det kul så är det!


 


  


Jag wokade först kycklinglårfiléerna som jag delat i mindre bitar, ca 1/2 kilo. Sen tog jag i grönsakerna som kräver längst tillagning först typ lök, morot och broccolistammar. Lite senare hade jag i broccolikronor, purjolök, paprika, chili och sockerärtor. När allt fräst runt ett tag med salt och peppar hällde jag i en burk lätt cocosmjölk, tahini, jordnötssmör, buljongpulver och diverse kryddor. Det blev tabasco, röd curry, salt, peppar, chili och lite gul curry. Till detta kokade jag jasminris. Skönt att ha ännu en av veckans middagar klar.


#matprat #mat #hilla #wok #kycklingburgare #matlagningärkul

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se