Direktlänk till inlägg 2 maj 2020
Idag har jag förberett en hollandaisesås, till senare, då vår dotter kommer hem på middag. Jag kryddade med salt, vitpeppar, citronsaft och torkad dragon. Det är inte så svårt som man kan tro, men man måste följa receptet noga (jag använde vår kokboks recept).
Då fick jag ju tre äggvitor över och gjorde sjudna maränger enligt recept från samma kokbok som jag nämnde ovan. Jag hade hackade hasselnötter i smeten innan jag spritsade ut marängerna på plåten och garnerade med lite mörk choklad.
Man måste vara väldigt noga så det inte finns något fett i kastrullen som man vispar marängen i. Jag diskar alltid kastrullen innan och torkar noga. Ett misstag gjorde jag idag då jag garnerade marängerna innan de gick in i ugnen men det funkade rätt ok ändå eftersom ugnen bara ska vara på 125 grader. Ibland har jag lite bråttom i min hjärna...
Jag älskar sjudna maränger och jag tror även maken och dottern blir glada...
#hilla #hillasmatprat #hollandaisesås #sjudnamaränger
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|