Direktlänk till inlägg 23 november 2011
När jag vill ha ett litet mellanmål plockar jag fram en skiva hårt bröd och så brer jag tapenade på brödet. Det är riktigt gott och känns ganska nyttigt dessutom. Tapenade är lätt att göra själv och mitt recept är gammalt. Jag vet inte ursprungskällan mellan jag tror det är från ICA...
Tapenade
1 burk gröna sardellfyllda oliver 200 g (om du inte hittar sardellfyllda oliver ta en annan grön sort som du tycker verkar god)
1 burk svarta urkärnade oliver a' 200 g
2 vitlöksklyftor
1 dl god olivolja
Gör så här;
Finhacka oliverna. Det ska bli ca 3 dl olivhack.
Skala och pressa vitlöksklyftorna. Rör ner den och olivoljan.
Om man hackat oliverna lite slarvigt kan man kompensera det genom att lätt mixa hela blandingen med en stavmixer. Men kör inte för länge ,då blir det mos.
Ät röran på rostat bröd, smörstekta brödsnittar, kavring eller hårt bröd. Dippen kan också klickas på fisk- eller kycklingrätter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|