Direktlänk till inlägg 2 december 2012
Idag lagar jag en klassisk gammal rätt till middag - fläskkarréstek i ugn. När jag var liten fick vi ofta plommonspäckad fläskkarré hemma hos min farmor och farfar.
Jag har bundit upp steken med steksnöre och kryddat runt om med salt, peppar och vitlök. Sen stekte jag köttet runt om i en stekpanna. Ugnen står på 175 grader och steken ska stå inne i ugnen tills innertemperaturen nått 85 grader (använd stektermometer). Till detta serverar jag ugnsstekta rotsaker, gelé och en gräddsås.
Hoppas det inte blir FÖR gott för då blir det inget kvar till veckans matlådor.
Tidigare idag bakade jag även pepparkakor. Det är alltid mysigt och julmusik är ett måste medans baket pågår...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|