Direktlänk till inlägg 20 december 2012
Det lackar mot jul och idag gör jag inlagd sill som jag sen ska använda till min goda currysill.
Inlagd sill;
1 rödlök
1 morot
5 cm purjolök
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill ca 400g
Skala och skiva löken och moroten. Skölj och skiva purjon. Koka upp 3 dl vatten med ättiksprit, socker, lagerblad och kryddpeppar. Låt lagen bli kall. Tillsätt grönsakerna.
Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg dem i lagen. Låt sillen stå kallt i kylskåp i minst 2 dygn för att bli klar.
Currysill;
Blanda
2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 1/2 msk curry
2 msk bostongurka
1/2 syrligt äpple
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl socker
Sillbitarna som du tidigare lagt in
Låt stå ca ett dygn i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|