Alla inlägg under april 2012

Av Hilla - 8 april 2012 19:11


Vi har varit bortresta mycket under påskhelgen och besökt en stor basketcup i Södertälje. Thaimat har det blivit mest av till lunch/ middag och den har vi ätit på Chat Thai på Stockholmsvägen 10B (innergården). Stället ligger undanskymt så överraskningen är enorm när maten är så himla bra. Allt tillagas efter beställning och smakar riktigt gott!


 

Bilden är hämtad från en annan Thairestaurang...


Idag blev det dock påskmat även för oss. Svärmor bjöd på lunch med inlagd sill, inlagda strömmingsflundror, matjesröra, ägghalvor med rom, rökt lax och jansson. Till efterrätt blev det en jättegod chokladmaräng-tårta med en gräddig citronkräm på och färska jordgubbar... Mmmm...


 

Av Hilla - 5 april 2012 12:43

Ibland kan en enkel lunch, gjord på rester, bli väldigt god...


Jag stekte först skivade färska champinjoner, sockerärtor och purjolök. Lade till skurna bitar av lammsteken som blivit över och sen la jag i kokt  ris och avslutningsvis 2 msk smaksatt creme fraiche, tomat - basilika. Strax innan servering klippte jag i lite färsk basilika. Mums!!



Av Hilla - 3 april 2012 13:22

Igår skulle vi egentligen åka till sommarstugan men när vi kommit halvvägs var vädret så uselt så vi bestämde oss för att vända och åka hem igen. Innan vi styrde kosan hemåt blev det en fika i bilen med utsikt över en sjö i Rimbo. Vi åt varsitt wienerbröd och utanför yrde snön och vinden ven kring bilen...

Av Hilla - 1 april 2012 15:45


Igår gjorde jag ju aioli till lammsteken och så blev det tre äggvitor över... Då blir det fruktsallad, glass och hemmagjorda chokladmaränger till efterrätt ikväll.


Jag använde mig av Vår kokboks recept men tillsatte även kakao i smeten. Marängerna blir svagt färgade och smakar ljuvligt!


 

Recept;


3 medelstora äggvitor

2 dl socker

1-2 tsk kakao

några droppar ättiksprit


Ugnstemp 100 grader, det blir ca 35 stycken


Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med 1 dl socker, kakao samt ättiksprit till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ned resten av sockret. Lägg smeten i klickar eller kransar på en plåt täckt med bakplåtspapper.


Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper från papperet.


Grädda i ca 45 minuter

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards