Alla inlägg under maj 2013

Av Hilla - 13 maj 2013 08:49


Ska du laga mat till många? Kanske en buffé?


Då kan det vara bra med en god mättande sallad som inte är alltför dyr.


 


Till 8 personer


500 g morötter

2 burkar kikärter a´400 gram

2 salladlök (eller 1 purjolök)

Bladpersilja (eller andra färska örter)

200 gram fetaost


Dressing


Saften av 2 citroner

2 tsk harissa

4 msk olivolja


Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll ner i en skål tillsammans med morötter, salladslök och persilja. Häll över dressingen och rör om. Smula över fetaost.



Av Hilla - 8 maj 2013 13:27


Gott parmesansmör till buffén, 25 personer...


300 gram smör, rumsvarmt

3 dl färskriven parmesanost

2 tsk flingsalt


Vispa smöret poröst. Blanda i ost och salt och servera rumsvarmt till brödet/ kexen.


 





Av Hilla - 8 maj 2013 00:23


Idag har jag fikat på RC Chocolats nya café på Arlanda för första gången. Det ligger i Sky bridge mellan Sky city och Clarion hotell. Alldeles intill ligger Starbucks. RC Chocolat är ett traditionellt café med egenhändigt bakat bröd. Alldeles intill där man sitter och fikar finns en glasvägg och där innanför bakas det. RC Chocolat finns även i Sigtuna och jag vet att Sigtunaborna tycker väldigt mycket om stället och utbudet.


Jag tycker det är ett trevligt café som ligger lite avskilt från all stress på flygplatsen. Extra plus för det hembakta brödet och chokladpralinerna som fanns att köpa. Möblemanget var coolt i metall men det kunde varit mysigt med några fåtöljer eller dynor/kuddar som gjort det lite mer ombonat.


 

Av Hilla - 3 maj 2013 17:15


Idag kom mina föräldrar hit för en fikastund  och jag fixade en god dessert med enkla medel...


 


Till sex personer


Bitar av en choklad-tårtbotten (finns att köpa på ICA.) Du kan även baka en egen choklad-sockerkaka.
2 dl vispad grädde dvs kanske ca 1 dl ovispad grädde
1 rejäl msk creme fraiche
2 msk lemon curd
1 tsk vaniljsocker
3 dl frysta hallon som kokats med lite socker och ca 1/2 dl vatten
 
Topping;
 
Mandelspån, cocosflingor, strössel, riven choklad (man tager vad man haver)
 
Gör så här;
 
* Tag några bitar av chokladkakan och bottna sex dessertskålar
* koka ihop bären med sockret och vattnet i en kastrull
* Blanda vispad grädde, lemon curd, creme fraiche och vaniljsocker försiktigt
* Häll över lite av vätskan från bärkoket över kakan och klicka sedan lite av gräddblandningen i varje dessertskål. Låt skålarna sedan stå svalt och dra någon timme
 
* Innan servering häller du resten av bärkoket över det hela och toppar med något gott.
 

Av Hilla - 2 maj 2013 16:27


Idag lagar jag min älskade "röd morotssoppa" med fetaosttärningar att toppa med. Pannkakor med sylt och vispgrädde blir det därefter - det är ju torsdag...


 



Av Hilla - 2 maj 2013 08:15


Vi var bortbjudna på sillunch hos goda vänner på valborg. Vi blev bjudna på sill, potatis men även en väldigt god pepparrotstårta med kallrökt lax och sparris. Receptet är hämtat från Allt om mat och om du klickar på länken kommer du till receptet.


 

Tårtan vi fick var garnerad med kallrökt lax, sparris, rom och rödlök...





Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards