Direktlänk till inlägg 8 november 2014

Långkokt högrev med kanel...

Av Hilla - 8 november 2014 17:58


Imorgon ska vi ha gäster här på söndagsmiddag. Vad passar då bra - jo, en mustig gryta.




Långkokt högrev med kanel och spiskummin, 4 portioner

 

1 kg högrev

ca 1/2 dl vetemjöl

2 msk olja

1 hackad gul lök

4 hackade vitlöksklyftor

4 morötter i bitar

2 msk tomatpuré

5 dl mörkt öl

2 msk mango chutney

2 lagerblad

1 msk vinäger

1 msk spiskummin

1/2 tsk salt

chilipulver, chiliflakes eller färsk chili efter behag

1 köttbuljongtärning

ev 25 g smör

 

Ta bort senor och skär köttet i bitar, ca 3 cm. Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en het panna med olja. Lägg över köttet i en gryta. Hetta upp mer olja och stek lök, vitlök, morot och tomtpuré ca 3 min. Lägg lök och morötter i grytan med köttet och tillsätt resten av ingredienserna utom smöret. Lägg på ett tättslutande lock och koka på låg värme i ca 1 timme och 30 min. Ta bort locket de sista 30 minuterna. Rör ev. ner smör i grytan precis före servering.

 

Garnera med mandelspån och koriander t ex. Jag kommer att servera mandelspån, gräddfil, sallad och ugnsstekt potatis till.

 

Ta bort kanelstång och lagerblad innan servering.

 

 

 

Receptet kommer från COOP men har justeras lite.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se