Direktlänk till inlägg 26 november 2014
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och igår hittade jag ett superbra recept på baksidan av morgontidningen UNT.
Hacka och stek 1 lök, 2 vitlöksklyftor, 1 färsk chili, 1 msk socker, 2 tsk gurkmeja, 1 tsk garam masala och 1 tsk kajennpeppar i rapsolja i 2-3 minuter.
Slå i en burk kokosmjölk , 1 tsk salt och finrivet limeskal från en lime (endast det gröna) och koka kraftigt i ca 5 minuter. Tillsätt 4 tomater i bitar (jag tog en burk krossad tomat), 1 burk sköljda kikärtor (400g) och 140 gram bladspenat under omrörning. Pressa i limen och koka i ytterligare någon minut.
Servera med t ex ris och naanbröd.
#hilla #matprat #recept #vegetariskt #kikärtor #lime #chili
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
|||
|